گیربکس های اتوماتیک در مقایسه با گیربکس های دستی عملکرد بهتری دارند، اما مانند هر قسمت دیگری از وسیله نقلیه شما ، فرسوده می شوند. در این مطلب برخی از علائم رایج که می تواند نشان دهنده یک مشکل در خودرو باشد را بررسی خواهیم کرد.
تاخیر
این حالت معمولاً به عنوان تاخیر بین انتخاب دنده و زمان شروع حرکت خودرو تجربه می شود. در بیشتر موارد ، این امر به دلیل لیز خوردن پک کلاچ یا به دلیل کافی نبودن فشار مایع در نتیجه کم بودن روغن ، یا گاهی اوقات ، توسط پمپ روغن معیوب ایجاد می شود.
عدم انتخاب دنده
این مورد می تواند به دلیل کم بودن روغن ، وهمچنین به دلیل چسبندگی یا معیوب بودن سیم پیچ (سولنوئید)
ایجاد شود. یک دلیل احتمالی دیگر می تواند شامل موارد الکتریکی در سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس باشد.
تعویض دنده نا مطلوب!
این امر معمولاً به دلیل خرابی سیستم کنترل در تنظیم کلاچ جهت تعویض دنده ایجاد می شود. که برای ایجاد کمی لغزش در هنگام تعویض دنده در شرایط رانندگی پویا و فعال ایجاد می شود.
توقف خودرو با سرعت کم
متداول ترین دلیل این امر از کار افتادن کلاچ مبدل گشتاور در سرعت های پایین است. اگر این اتفاق بیفتد ، مانند اغلب اوقات ، موتور و گیربکس به طور دائمی در هم قفل می شوند ، که از چرخش دیفرانسیل و گیربکس جلوگیری می کند ، در نتیجه حرکت خودرو متوقف می شود.
گرم شدن بیش از حد گیربکس اتوماتیک
اگر سطح روغن گیربکس اتوماتیک بسیار زیاد یا خیلی کم باشد ، و همچنین هنگام حمل بارهای بیش از ظرفیت مجاز دمای گیربکس بالا رفته و باعث آسیب و اختلال در عملکرد گیربکس اتوماتیک می شود.
انتخاب همزمان دو دنده
این اتفاق زمانی می افتد که یک سولنوئید(سیم پیچ) هنگام باز شدن دیگری از کار نمی افتد ، یا هنگامی که یک یا چند سوپاپ در بدنه می چسبد یا متصل می شود ، هر دوی این شرایط ،بر قرار گرفتن همزمان دو یا چند مدار هیدرولیک تحت فشار تاثیر دارند. در نتیجه معمولاً از انتخاب کامل یک چرخ دنده قبل از انتخاب چرخ دنده دیگر جلوگیری می کند. و باعث می شود همزمان دو دنده در مدار قرار بگیرند.
صدای داخل گیربکس
صدای زوزه و صدای های مشابه علامت رایج در گیربکس های اتوماتیکی است که مسافت زیادی را پیموده باشند. این صداها عمدتاً توسط یاتاقان های فرسوده و یا سایر اجزای چرخان در گیربکس ایجاد می شود. صداهای معمول شامل صدای ناله ، لرزش و یا سایش است که ممکن است در هنگام حرکت وسیله نقلیه با سرعت متفاوت یا ثابت ایجاد شود.
روغن گیربکس خوب، محافظت کننده گیربکس خودرو شما!
روغن گیربکس اتوماتیک مانند روغن موتور در فرمولاسیون ها ، گرانروی ها و درجه های مختلفی تولید می شوند. همچنین روغن گیربکس اتوماتیک مانند روغن موتور ، حاوی مواد افزودنی مانند اصلاح کننده اصطکاک ، مواد ضد کف و شوینده هایی هستند که در نهایت در اثر اکسیداسیون و یا قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا ، فرسوده یا تحلیل می روند.
روغن گیربکس اتوماتیک برخلاف روان کننده های گیربکس دستی ، دو عملکرد را انجام می دهند ، عملکرد اول روان سازی است و عملکرد دوم انتقال نیرو از موتور به سیستم انتقال قدرت از طریق مبدل گشتاور است. بنابراین ، از آنجا که عمل تعویض دنده به حرکت آزاد سوپاپ ها و دریچه های بدنه سوپاپ وابسته است ، روغن گیربکس فاسد یا کثیف می تواند باعث ایجاد لجن شود که از حرکت آزاد این اجزای کوچک جلوگیری می کند.
با تعویض روغن و فیلتر دنده اتوماتیک مطابق با برنامه تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه ، یا بیشتر در مواردی که شرایط رانندگی یا فعالیت آن ایجاب میکند ، می توان تا حد زیادی از بسیاری از مشکلات ،علائم و موارد ذکر شده در خودرو جلوگیری کرد.